Witoorpenseelaapjes

Witoorpenseelaapjes

Behoren tot de apensoorten die klauwen aan hun vingers hebben in plaats van nagels. Ze behoren tot de kleinste aapjes ter wereld. Ze leven voornamelijk in het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika, vooral in Braziliƫ, en leven in de bomen en het struikgewas eronder. Al springend bewegen ze zich voort tussen de boomtakken. Witoorpenseelaapjes zijn dagdieren. Ze voeden zich met kleine zoete vruchten, nectar, bloemen en insecten.

Lees verder


Prairiehond

Prairiehond

Geen hond zoals je misschien zou denken, maar een knaagdier dat op en onder de grond leeft! Familie van de eekhoorn. Prairiehonden komen voor op de prairies van Noord-Amerika en leven in familiegroepen. Lange tijd beschouwde de mens de prairiehond als ongedierte, waardoor sommige soorten met uitsterven worden bedreigd. Ze zijn een aantrekkelijke prooi voor diverse roofdieren.

Lees verder


Stokstaartjes

Stokstaartjes

Stokstaartjes, ook wel aardmannetjes genoemd, behoren tot de mangoesten. Het zijn kleine roofdieren die je hoofdzakelijk vindt in op de droge vlakten in zuidelijk Afrika. Ze leven in groepen van maximaal 30 dieren. Stokstaartjes bouwen de holen van grondeekhoorns uit tot een uitgebreid gangenstelsel met meerdere kamers. Per groep is er altijd een wachter actief die overeind staat en daarbij steunt op zijn achterpoten en staart.

Lees verder


Parmawallaby

Parmawallaby

De parmawallaby leeft in de eucalyptusbossen van het groot australisch scheidingsgebergte in het zuiden van Nieuw-Zuid-Wales. In 1846 was deze soort niet algemeen en aan het einde van de negentiende eeuw werd aangenomen dat deze wallaby was uitgestorven. In 1965 werd de parmawallaby bij toeval ontdekt op de kawau island nabij de nieuw-zeelandse stad Auckland.

Lees verder

De dieren van TEXEL ZOO

Breng alvast een bezoek aan onze dieren: