20170227_152336.jpg
DSC_0327.jpg
DSC_0324.jpg
DSC_0320.jpg
DSC_0256.jpg
previous arrow
next arrow

TEXEL ZOO is voortgekomen uit Tuincentrum Eureka. Naast de potten en planten kreeg het tuincentrum aan de Schorrenweg nabij Oosterend, dat in 1994 werd gestart, steeds meer diersoorten. Niet voor de verkoop, maar als extra attractie en liefhebberij van de vorige eigenaar. Na de vogels, kwamen de vlinders en de roofvogels. Bezoekers waren zo enthousiast, dat de dierenafdeling steeds meer de overhand kreeg en de tuincentrumfunctie op de achtergrond raakte.

In 2016 namen Martijn Padberg (1982) en Marielle Blauw (1994) het bedrijf over. Beiden hadden ruime ervaring in de dierverzorging en een grote passie voor dieren.

Mariëlle werkte onder meer als dierverzorger bij natuurmuseum Ecomare en Martijn trainde al jaren roofvogels. Voor de bedrijfsovername werkten ze al samen in de dierverzorging bij Eureka.

Met de overname konden de oud-collega’s hun droom vormgeven. In de aanloop is hard gewerkt om alle dierverblijven te vergroten, meer biotopen aan te leggen en het aantal diersoorten verder uit te breiden. Ook in de komende jaren zal flink geïnvesteerd worden in verdere uitbreiding en verduurzaming. Het pand wordt al CO2-neutraal verwarmd.

Daarnaast is TEXEL ZOO aangesloten bij de Vereniging Dier en Park in Nederland en betrokken bij verschillende Europese fokprogramma’s voor de instandhouding van soorten en het vergroten van kennis.